woensdag 22 april 2015

Korres - Mandarin Lip Butter Stick


We kennen het allemaal: droge lippen die best wat extra verzorging kunnen gebruiken. Een tijdje geleden leerde ik het merk Korres kennen via de Deauty box en omdat ik zo tevreden was over de body lotion, besloot ik de lippenbalsems eens uit te proberen. 

Er zijn verschillende varianten lippenbalsem van Korres beschikbaar, maar de Mandarin Lip Butter Sticks leken me het leukst omwille van hun verpakking en hun handige stick vorm. Deze lippenbalsems bevatten geen parabenen, minerale oliën, siliconen, Propylene Glycol en Ethanolamine. Wel zijn ze verrijkt met SPF 15, shea boter en essentiële oliën uit mandarijnenschillen, waardoor ze optimaal gaan hydrateren en een onstekingsremmende en herstellende werking bieden. Hoewel ze een heel lichte citrusgeur hebben, vind ik dat ze vooral naar vanille ruiken. 

Ingrediëntenlijst: Ricinus Communis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Helianthus Annuus Seed Wax, Candelilla Cera, Butyrospermum Parkii Butter, Octocrylene, Cera Alba, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Oryzanol, Aluminum Hydroxide, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Limonene, Aroma


Ik heb intussen verschillende versies, die ik kan laten zien en dit is Colourless. De verpakking is geïnspireerd op een stuk uit een krantenartikel. Zoals de naam laat vermoeden, bevat deze versie geen kleur. De stick zelf is wit en ook op de lippen laat hij alleen een transparant glansje achter. 


Op naar de kleurtjes! Peach heeft een al even leuke verpakking en is versierd met allerlei affiches voor onder andere operavoorstellingen. We kennen allemaal de meest typische perzikkleurtjes, maar deze Peach is feloranje. Op de lippen komt hij gelukkig niet zo over en geeft hij een iets warmere ondertoon aan je natuurlijke lipkleur. 


Rose is meer internationaal gericht en bevat landkaarten, en andere symbolen uit andere culturen. Rose heeft eigenlijk echt de kleur van rode rozen. In realiteit is hij ietsje donkerder dan op de foto. Op de lippen geeft deze versie ook een mooi gezond rood glosje. 


Purple is iets minder druk versierd dan de andere versies en bevat opdrukken uit een tekst van Cicero. Purple is meteen ook de donkerste kleur van deze lippenbalsems en zowel in de stick als op de lippen is het een donkere bruinpaarsige kleur. Je kan deze kleur trouwens erg goed opbouwen en dus variëren van een iets rodere lipkleur tot echt een donkere mond. 


De laatste is meteen ook mijn favoriet wat de verpakking betreft. Hij is enorm elegant en gedetailleerd versiers met tekeningen, die eigenlijk kaderranden moeten voorstellen. Rose is een heel natuurlijke roze kleur en valt op de foto iets meer nude uit dan het in realiteit is. 


Op de foto zie je de swatches van Colourless, Peach, Rose, Purple en Pink. Dit is slechts één veegje, dus voor een gekleurde lippenbalsem komt er best veel kleur af. Maarja, voor de kleur koop je natuurlijk eerder een lipstick, dus werkt hij ook? Ik vind deze lippenbalsems enorm fijn! Ze blijven niet superlang zitten en moeten om de 1 à 2 uur even bijgewerkt worden, maar hun verzorgende werking maakt dit ruimschoots goed. Zelfs wanneer mijn lippen tot bloedens tot gesprongen waren van de kou, konden deze lippenbalsems ervoor zorgen dat ze na 2 dagen weer helemaal in orde waren. 

Korres is wel een merk dat iets minder vlot te vinden is, maar in heel wat (online) apotheken zoals Farmaline kan je wel de meeste producten verkrijgen. Daar hebben deze lippenbalsems een adviesprijs van ongeveer 9 euro. 

Hebben jullie al ervaring met het merk Korres?